#94. Bijdehand zijn ze wel: Tellen met de krijtjes

De boeken over de Krijtjes die staken en de Krijtjes die de groeten doen staan nog op onze lees-lijst want de tekeningen zien er erg grappig uit en de titels maken me wel nieuwsgierig. Dus die komen vast ook wel in dit blog terecht :-). Nu viel eerst een leuk kartonboek op de mat over de krijtjes: Tellen met de krijtjes. En ohoh wat zijn de krijtjes lekker bijdehand. En de gezichtsuitdrukkingen en uitroepen van elk krijtje zijn erg grappig. En behalve tellen leert je kind ook nog kleuren als beige en grijs.

Mijn zoontje pakt hem met veel plezier en kijkt zeer aandachtig naar de tekeningen. Ik vind het zelf leuk dat er door de krijtjes opgeroepen wordt om out of the box te denken in kleurgebruik: teken eens een roze dino roept het roze krijtje of het zwarte krijtje dat zegt dat ie meer kan dan alleen lijntjes trekken. Heerlijk.

Super leuk dus om te gebruiken bij het oefenen van tellen of de kleuren!

Gegevens:

Titel: Tellen met de krijtjes

Auteur: Drew Daywalt & Oliver Jeffers

ISBN: 9789026144066

Soort: Kartonboekje

Pagina’s: 18

Uitgever: de Fontein

Prijs: € 9,99

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Tellen met de krijtjes

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de uitgever om over te bloggen. Dat deed ik graag want het is een super leuk boekje! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

 

Share

One Comment

  1. Dat ziet eruit als een leuk en leerzaam boekje. En met leerzaam bedoel ik dat het ik het heel goed vind dat opgeroepen wordt om ‘buiten de lijntjes’ te leren kleuren / out of the box te denken. Mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.