#92. Haal de actrice in je boven: Het boek zonder tekeningen

Toen de originele Engelstalige versie van dit boek uitkwam was mijn aandacht meteen getrokken. Helemaal toen ik dit filmpje zag: de schrijver leest het boek voor aan kleuters. Hilarisch de reacties van de kinderen. En dat dus bij een boek dat geen enkel plaatje heeft.

Net toen ik het Engelse boek wilde aanschaffen hoorde ik dat er ook een Nederlandstalige versie zou komen. Nou, daar wachtte ik dan graag even op. Intussen heb ik het boek al jaren in de kast en is mijn zoontje dan nu eindelijk groot genoeg (bijna 4) om uit voorgelezen te worden.

Dus vorige week was dan het moment daar. Vanaf de eerste bladzijde was zijn aandacht getrokken en was hij net zo nieuwsgierig als ik hoe het verhaal zou gaan. En ohoh wat heeft dat jongetje zich een bult gelachen. Om zijn moeder. Die heel heel veel rare woorden moest zeggen, een gek liedje moest zingen en rare geluiden moest maken. Want tja, “zo zitten boeken nou eenmaal in elkaar: elk woord dat er staat, moet ook ECHT voorgelezen worden…”

En hij heeft al dikke pret als hij met dat boek komt aanzetten om voor te laten lezen want hij kent mijn reactie inmiddels: “ah neee toch niet DAT boek hè, kun je asjeblíeft een andere kiezen???” maar uiteraard is dat gespeeld want met groot genoegen lees ik ‘m voor natuurlijk. En vaak op zijn verzoek ook nog eens twee keer achter elkaar.

Het mooie vind ik dat het boek meteen ook bij het kind het idee weg haalt dat een boek altijd plaatjes moet hebben om leuk te zijn. Ik denk dat dat ‘later’ helpt als hij zelf kan lezen en er steeds minder plaatjes in de boeken zullen staan. Maar goed, dat is een gedachte, dat kan ik nog lang niet in de praktijk meemaken.

Kortom, vind je een beetje acteren niet erg en heb je wel lol in het opzeggen van rare woorden, haal dan zeker dit boek in huis, je kind zal je dankbaar zijn 🙂

Gegevens:

Titel: Het boek zonder tekeningen

Auteur: B. J. Novak

ISBN: 9789401424875

Soort: Hardcover

Pagina’s: 48

Uitgever: Lannoo

Prijs: € 12,50

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Het boek zonder tekeningen

 

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.