De TOP 10 van de Nationale Voorleesdagen!

pb-vanhetjaar

Vandaag beginnen de Nationale Voorleesdagen!

Uit het overstelpende aanbod van prentenboeken maakt een jury van jeugdbibliothecarissen elk jaar een selectie: de Prentenboek Top Tien.

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Dit jaar ziet de Top 10 er als volgt uit:

 

cover-berreBerre is bijna jarig – Annemie Berebrouckx (De Eenhoorn):

Dit is een schattig verhaal over een eend die druk is met het organiseren van een feest voor haar vriend die jarig is. Ze vergeet alleen een kadootje. Of Beer dat erg vindt?

 

Buurman Brombeer omslag hardback.indd

 

Buurman Brombeer – Ciara Flood (De Fontein)

Dit boek is érg leuk, ik heb er een blog over geschreven!

 

 

de-kleine-walvis

 

De kleine walvis – Benji Davies (Luitingh-Sijthoff) > Prentenboek van het Jaar 2017!

Hier heb ik uiteraard een blog over geschreven!

 

cover-wc

Hé, wie zit er op de wc? – Harmen van Straaten (Leopold)

Leuk verhaal met grappige tekeningen. Hij sloeg alleen niet zo in als een bom dat ik er een apart blog over heb geschreven.

 

 

cover-zondertekeningenHet boek zonder tekeningen – B. J. Novak (Terra – Lannoo)

Dit boek is geweldig. Ik heb het nog niet zelf met mijn peuter gelezen omdat ik graag wil wachten met de 1e keer tot hij bijna kleuter is. Daarom is er ook nog geen blog over verschenen bij mij. Maar ik heb uit zeer naaste bronnen vernomen dat het een mega hit is bij hun kleuter. Dus… zeker gaan voorlezen! En dat blog verschijnt later dit jaar vast (want ik kan niet wachten op de reactie van mijn kleine man)!

 

cover-geitje

Klein Geitje kan alles – Yvonne Jagtenberg (Leopold)

Dit boekje vond mijn peuter best grappig. Het is een klein kartonboekje met een kort verhaal en grappige tekeningen. Het lijkt mij vooral leuk voor kinderen van rond de 2. Maar ik was er niet zo weg van dat ik er een apart blog aan heb gewijd.

 

 

cover-truck

Kleine blauwe truck – Alice Schertle (Gottmer Uitgevers)

Best een grappig boek over hoe iedereen samenwerkt om iets op te lossen. Mijn peuter vond ‘m ook wel leuk alleen ik vond ‘m zelf dan weer niet bijzonder genoeg om ‘m los op te nemen in een blog.

 

kom uit die kraan

 

Kom uit die kraan! – Tjibbe Veldkamp (Lemniscaat)

Dit is mijn favoriet uit deze top 10, ik heb er een tijdje terug al een blog over geschreven!

 

 

lente-zomer-herfst-winter

 

Lente, zomer, herfst, winter – Britta Teckentrup (Veltman Uitgevers)

Een heel leuk boek over de seizoenen, ik heb er een blog over geschreven!

 

cover-hoedVan wie is die hoed? – Joukje Akveld & Thé Tjong-Khing (Gottmer Uitgevers)

Dit is een klein maar dik kartonboek waarbij je moet raden wie er bij de hoed hoort. Met grappige tekeningen en je peuter moet er soms wel echt even over nadenken wat het juiste antwoord is. Ik vond ‘m zelf niet boeiend genoeg om op te nemen als los blog op mijn site.

 

Voor elk wat wils dus dit jaar! Veel (voor)leesplezier alvast!

 

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.