#51: Sprookjes met een grappige twist: Het Sprookjesprentenboek

sprookjesprentenboek

Ik kreeg de tip om dit prentenboek eens te bekijken van een alerte collega. Blij toe! Wat een leuke ontdekking zeg. Allerlei klassieke sprookjes die kriskras door elkaar lopen, 8 verschillende verhaallijnen en dan op het eind een groot sprookjesfeest! Klinkt goed toch?

Ik had het boek op de kast gezet waar nog veeeel meer boeken staan van mijn zoontje maar zoals altijd viel het hem direct op toen hij de volgende ochtend beneden kwam: Hé kijk nou mama, een nieuw boek! Zullen we die lezen?

Tuurlijk! Nu valt er niet veel letterlijk te lezen want het boek heeft geen tekst, maar wel enorm veel te ontdekken! Inktzwarte pagina’s met daarop de kleurrijke tekeningen. Die ook nog eens heel erg grappig zijn. Mijn zoontje kent alleen nog geen sprookjes (ondanks een happy end zijn ze toch nog wat heftig soms) dus wij kijken op dit moment naar de plaatjes en zoeken de steeds terugkerende figuurtjes: een torretje, een rups en een kat. Intussen wijs ik hem dan op Roodkapje, het snoephuisje van Hans en Grietje, het geitje in de klok, etc. Zo kan ik de sprookjes toch beetje bij beetje introduceren.

Oudere kinderen die de sprookjes al wel kennen zullen druk zijn met a. alle sprookjes vinden en b. ontdekken wat er niet klopt. En daar zijn ze heus even zoet mee (want 34 pagina’s vol sprookjesfiguren heb je niet zomaar uit 🙂

Kortom, erg leuk dit boek, je ziet dat het met plezier en aandacht is gemaakt. En hoe mooi dat de financiering door middel van crowdfunding tot stand is gekomen! Caroline Ellerbeck heeft nog veel meer hartveroverende kinderboeken geïllustreerd en uitgegeven, wij gaan in elk geval op zoek naar haar andere boeken!

 

Gegevens:

sprookjesprentenboekTitel: Het Sprookjesprentenboek

Auteur & illustrator: Caroline Ellerbeck

Aantal pagina’s: 34

Uitgever: Ellerbeck Publishing/Vrije Uitgevers

ISBN: 9789492016003

Prijs: € 14,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Het Sprookjesprentenboek

 

Disclaimer: Dit boek kreeg ik via de schrijfster om over te bloggen. Dat deed ik graag want zoals je hebt gelezen viel het hier in huis in goede aarde!! Voor meer informatie over ons beleid klik in het hoofdmenu op het kopje “Over de site”.

Omdat ik zo enthousiast was over het boek heb ik er ook over geschreven op website4mama.nl. Het kan dus zijn dat je delen van dit blog al eerder hebt gelezen!

 

 

Share

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.