#15. Een boek vol verhalen over een grappig jongetje: Daar heb je AntonAnton is een jongetje dat met zijn ‘conculega’ Lukas en de slimme meisjes Gina en Nina dagelijkse belevenissen deelt. Van spelen in de zandbak, toveren en blaadjes opruimen tot onenigheid uitvechten. Heel herkenbaar voor peuters en kleuters. 
Onze peuter pikte overigens ook wel de minder leuke dingen op dus na het verhaal over ‘het grote gevecht’ hadden we wel wat ‘herstelwerk’ te doen..: “Nee, “ik sla jou plat!” mag alléén Anton zeggen in het boek”. Dat verhaal eindigt overigens wel vredig! 

De verhalen zijn heel simpel en treffend geïllustreerd en er wordt niet veel kleur gebruikt. Er is ook weinig tekst en dat is ook helemaal niet nodig, de illustraties zeggen veel. Ik moet zelf vaak om de gezichtsuitdrukkingen grinniken, want de tekeningen zijn weliswaar simpel, ze hebben wel dat soort details.

Ook weer een bijzonder boek dus. En zo leuk dat het een wat dikkere bundel is, dat geeft zo’n extra knus gevoel als je daar uit voorleest vind ik.

Gegevens:

Titel:      Daar heb je Anton
Auteur:   Ole Könnecke
ISBN:      9789025753153
Soort:     Hardcover
Pagina’s: 168 blz
Uitgever:Gottmer
Prijs:      € 16,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier voor: Daar heb je Anton

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.