#10. “Oké, dan zoek ik verder!”: Kleine muis zoekt een huis

 

Er steekt een koppie om de hoek van de achterdeur “Hallo, is daar iemand?”. Ik zit aan de keukentafel en kijk verbaasd naar mijn zoontje in de deuropening. “Eh ja, hier ben ik”. “Kan ik bij jou komen wonen?”. Ik ben even ‘puzzled’ en mijn hersens kraken, wat een vreemde vraag en dit zinnetje komt me zo bekend voor… Dan opeens weet ik het! Hij speelt het boek na dat we van de bieb hadden meegenomen! We hebben het welgeteld 3 keer gelezen. Dus ik speel mee en zeg “nee dat gaat niet, hier wonen al papa, mama, ons zoontje en de poes. Er is géén plek meer voor jou en je appel”. “Oké, dan zoek ik verder!” en hij loopt terug de tuin in. Grinnikend kijk ik hoe hij de tuin doorstiefelt en tien tellen later terug is met dezelfde vraag. We herhalen het nog 1 keer en dan is er wel degelijk plek voor hem in het huis 🙂

Het is dus een boek dat aanslaat bij peuters, zo veel is duidelijk. Het is ook prachtig geïllustreerd, heeft een doorkijkgat op elke pagina en het is een erg leuk verhaal. Dus tja, ik kan niet anders dan dit boek absoluut tippen!

Titel:       Kleine muis zoekt een huis

Auteur:    Petr Horácek

  • ISBN:        9789025740870
  • Soort:      Hardcover
  • Pagina’s:  32
  • Uitgever: Gottmer
  • Prijs:       € 13,95

Haal ‘m in je eigen boekhandel of klik hier: Kleine muis zoekt een huis
Share

One Comment

  1. Pingback: #50. De top 5 leukste boeken voor peuters! - LeesLeesLees - kinderboekenblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.